Yttervegg

Det grunnleggende prinsippet for den tradisjonelle rammevegg av tre er en trekonstruksjon utformet av treposter av høy kvalitet. Mellomrom mellom rammene fylles med tetningselementer ved bruk av effektiv isolasjon og tilsvarende gipsplater på inn- og utsiden.

Rammevegger av tre forsikrer vanligvis bedre varmeisolasjonsnivå enn murvegger av liknende tykkelse. Redusert veggmasse betyr imidlertid at isolasjonsmaterialer må sikre et høyere akustikknivå.

Struktur

Rammen består av vertikale treposter og horisontale karmer. Alle disse konstruksjonselementene må være laget av holdbar trelast av høy kvalitet. Trestolpene som oftest brukes er på 48 x 150 mm. For å gjøre isolasjonen tykkere kan man bruke større trestolper.

Isolasjon

Isolasjon av mineralull monteres mellom trestolpene og det forlates en mulighet til å ikke bare legge til ekstra isolasjon på veggens indre overflate, men også å sette den inn i mellomrommet for å forbedre de termiske egenskapene enda mer.

Tetthet

Tetthet er avgjørende for beskyttelse av trekomponenter i løpet av hele levetiden. Siden trerammer er laget av organisk materiale, kan det skape forhold for mugg når fuktighet, oksygen og varm temperatur eksisterer samtidig. Det er viktig å la trerammene tørke og forhindre at vanndamp kommer inn fra innvendige rom i hele kontruksjonen. Tetthet er også nødvendig for optimal lydisolering. Selv og de fleste forbindelser er fylt med standarde tetningsmaterialer, hull i skillevegg eller kanter, gulv eller tak og andre små luftveier kan fylles med sertifiserte tetningsmaterialer.

Forbindelser av skillevegger

I forbindelser med skillevegger kan ekstra trestolper monteres for å få de nødvendige konstruksjonsnoder.


Teammedlemmer i selskapet Tiveta Innredninger AS har over 20 års erfaring på dette feltet og har levert kvalitetstjenester til tusenvis av kunder og har fått deres tillit. Så kundebasen vår har vokst gjennom anbefalinger. Vi er klare til å møte alle utfordringene knyttet til ytterveggløsninger.