Fasader

Fasade er per definisjon en ytre del av en bygning. Det som er synlig på utsiden og beskytter innsiden. Fasader er integrert del av bygningens ramme, for de varmer oss om vinteren, kjøler oss ned om sommeren, beskytter oss mot ytre påvirkninger og i noen tilfeller til og med mot brann. Fasader er også de sentrale dekorative elementene i bygningens struktur. Arkitekter bruker designelementer på fasader for å kreativt skildre rytme, balanse, proporsjoner, eksperimentering og essens. Når arkitekter implementerer designløsninger, må de finne en balanse mellom produktivitet og estetikk. Det er alltid nye teknologier som åpner for nye muligheter innen fasadedesign. Arkitekter og produsenter utforsker stadig nye fasadesystemer ved å teste grenser og realisere nye ideer for å bidra til å realisere arkitektens visjon og gi en ramme av høy kvalitet til sluttbrukere.

Vår spesialisering – montering av ventilerte fasader av alle typer.

En ventilert fasade består av en støttestruktur festet til veggen og synlige eller usynlige festemidler på en solid overflate. På grunn av fleksibilitet er det den ideelle løsningen for å forbedre romestetikk til hver type festing, og luftgjennomtrengelighet, beskyttelse mot ytre påvirkninger av høyt nivå og maksimal termisk og akustisk isolasjon gjør at det ventilerte systemet er den beste løsningen for beskyttelse av bygning og energisparing. Støttebasen festes mekanisk til fasadens støttevegg. Basens rolle er å holde den ytre fasadekanten og overføre vindlasten til støttestrukturen.

Det ytre dekorative laget utgjør hele bildet av lokalene: det kan være av tre, marmor, stein, aluminium, keramikk fra Kera Twin eller høytrykkslaminat (HPL) fra Funder Max.

Høytrykkslaminat (HPL)

Max Exterior fra Funder Max kolleksjonen er et veldig holdbart produkt for å dekke yttervegger som stadig utvikles for å sikre tillit. Bruken av regnbeskyttelsesplater blir mer mangfoldig, og derfor dekorutvalget tar også stadig nye dimensjoner avhengig av nyansene og variasjon i bygninger. Nå kan du til og med velge individuelt tilpassete regnbeskyttelsesplater for å uttrykke kreativiteten din. Funder Max kolleksjonen av veggbelegg har de egenskapene som har brakt den suksess og uansett hvilket dekorelement skal brukes, streber vi alltid etter konstant beskyttelse og kompromissløs fasthet. Denne moderne og økonomiske regnbeskyttelsesfasaden er motstandsdyktig mot alle ytre påvirkninger.

Keramikk

Utvalget av farger, formater og typer overflatebehandling i Kera Twin systemet gir arkitekten en stor designfrihet. Siden forskjellige monteringsalternativer sikrer teknisk og strukturell allsidighet, er systemet egnet selv for komplekse baser.

Kera Twin fasadesystemet med forskjellige farger gir enhver arkitekt mulighet til å realisere sine kreative ideer. Derfor kan man bruke Natura Unglazed, Design Unglazed og Design glazed fargesystemer i tillegg til Spectra View fargespektret som består av ni harmoniske fargegrupper og kontrastfarger. På forespørsel leveres plater også med profiler som på grunn av sin tredimensjonale struktur kan gjøre store fasader mindre monotone og gi hele bygningen eksklusivitet. Tilkoblinger er laget slik at konstruksjonen har maksimal beskyttelse mot regn. Varianter av Kera Twin systemet skiller seg generelt sett i festene som velges avhengig av krav til det spesifikke prosjektet. For eksempel, det vertikale K20 skinnesystemet gir ikke bare frihet til designideer, men også har et stort utvalg av tilbehør. Siden platene er bare montert på systemets skinne, trenges det ingen ekstra verktøy. Enda raskere og mer effektiv montering er mulig med den nye K20 T profilen som krever færre individuelle deler av base. Den vertikale K20 Omega profilen har vist seg å være en effektiv løsning for montering på komplekse baser (for eksempel, på vegger med støtte- og bjelkekonstruksjon), og K20 klemmesystem gjør at platene kan monteres ikke bare horisontalt og vertikalt, men også på taket. Den nye varianten av Omega S systemet gir flere alternativer: Store plater opp til 60 x 180 cm kan monteres vertikalt. En nyhet til: En variant av Omega V systemet for montering av enhver tilkoblingsmodell.

Tre

En trefasade er alltid unik og fascinerer alle som føles seg nær skogen på grunn av dens særegne egenskaper. Den naturlige trelastens mangfold, aktivitet, utholdenhet, gode strukturelle egenskaper miljøvennlig tilnærming og raskhet – alt dette gjenspeiles i konstruksjonen. Trefasader har et prestisjetungt omdømme på grunn av de ovenfor nevnte egenskapene og fordi deres estetiske verdi blir stadig mer anerkjent i moderne arkitekturiske løsninger.


Teammedlemmer i selskapet Tiveta Innredninger AS har over 20 års erfaring på dette feltet og har levert kvalitetstjenester til tusenvis av kunder og har fått deres tillit. Så kundebasen vår har vokst gjennom anbefalinger. Vi er klare til å møte alle utfordringene knyttet til fasadeløsninger.