Gipsplater

Gipsplater er et veldig effektivt system for lette innervegger som består av en stålramme dekket med gipsplater på begge sider festet med selvskruende skruer. Ved montering av platene, fylles forbindelser med fugematerialer.

Populariteten til gipsplater skyldes mange faktorer. Først og fremst kan de dekoreres med forskjellige materialer – fra malinger eller tekstiler til vinyl- og papirlaminat. De kan også brukes til kreativ formering av interiørflater fordi de gir maksimal fleksibilitet til designideer. Gipsplater er en økonomisk alternativ til andre produkter. De er lette og derfor monteres de raskt. På grunn av naturlige egenskaper er de holdbare, men kan enkelt repareres ved behov. I tillegg til det bidrar gipsplaters brannmotstand og muligheter til å kontrollere lyd til deres popularitet ved installasjon av byggesystemer.

Nivået av brannmotstand og lydisolering i byggesystemer hvor gipsplater er brukt er avhengig av type fyllstoff i gipsplaten og dens tykkelse, dens bruk sammen med komponenter og anvendelsesmåte. Under undersøkelser av brannmotstand og lydisolering som ble utført i uavhengige laboratorier ble det fastsatt spesifikke vurderinger av vegger, skillevegger, gulv, tak, skaftvegger, trapper samt vegger og kolonner som skiller områder. For maksimal brannmotstand og optimal lydkontroll er det vanligvis anbefalt tolagskonstruksjon fordi ekstra masse reduserer varme- og støyinntregning enda mer. Gipsplater kan monteres både på metall og tre, og det kan brukes negler, skruer eller lim sammen med negler og skruer. I mange tilfeller avhenger festemetode av anvendelsesomfang.


Teammedlemmer i selskapet Tiveta Innredninger AS har over 20 års erfaring på dette feltet og har levert kvalitetstjenester til tusenvis av kunder og har fått deres tillit. Så kundebasen vår har vokst gjennom anbefalinger. Vi er klare til å møte alle utfordringene knyttet til gipsplateløsninger.