Lina Surkytė.

AV Saulius Bagdonas / September 26, 2023 / Nyheter

Tiveta AS regnskapsfører Lina Surkytė: Ikke begrens deg selv og elsk det du gjør

Regnskap er et yrke som innebærer registrering og analyse av finansielle transaksjoner. Det er et bredt felt, og ulike ansvarsområder følger med. Som navnet antyder, hjelper regnskapsførere med å opprettholde organisasjoners økonomiske kontoer. Regnskapsføreres tilstedeværelse i organisasjoner er viktig, da de spiller en stor rolle i å drive en bedrift jevnt. De bidrar til å bestemme et produkts kapital, økonomiske ressurser og produksjonskostnader. De bistår også selskaper med planlegging, budsjettering, revisjon, rapportering og kontroll av utgifter.

I dag dykker vi ned i Tiveta AS senior regnskapsfører Lina Surkytės magiske liv. Ti år i selskapet.

Hun har helt sikkert noe å si. Fest sikkerhetsbeltene. Når og under hvilke omstendigheter møttes du og Tiveta AS?

Siden våre synspunkter og arbeidsverdier sammenfaller, kan jeg med hell feire dette langsiktige vennskapet, som har pågått i et tiår. Jeg begynte å jobbe i selskapet i 2013. Nye utfordringer skremmer meg aldri, men oppmuntrer meg alltid til å gå videre, og dermed utvide grensene for mine muligheter, så da jeg fikk tilbudet om å dra til Norge, var det ikke engang en tanke eller tvil om ikke å akseptere en slik mulighet. Dermed ble det litt etter litt etablert bærekraftige og pålitelige relasjoner med selskapet Tiveta AS. Som et resultat ble flere og flere nye ideer født, noe som tillot meg å oppfylle mine forpliktelser enda bedre for å se mine muligheter enda mer og tydelig for å oppnå enda større mål. Etter hvert som vi utvikles og utvikler en omfattende, klar og presis visjon, er jeg begeistret over å få muligheten til å delta i den vellykkede vekstprosessen som har pågått siden selskapet ble etablert.

Hvilket øyeblikk fra den tiden husker du best? Hva var de største utfordringene du måtte møte i utviklingen av selskapet?

Jeg lyver ikke hvis jeg sier at det er alt. Alt, fra å kunne feire hvert nye prosjekt, til de første feilene som ble gjort, tillot meg å lære hele tiden, og å lete etter måter å strekke meg selv for ikke å gjenta dem. Selv da skapte vi trygt store planer for fremtiden, vi skapte selve systemet som ville hjelpe oss med å kontrollere veksten i selskapet. Alt var nytt for meg, Det var en kjempeutfordring, for før det hadde jeg jobbet i en helt annen sfære. Og jeg skal innrømme, selv med alle dokumentene og organiseringen, var det ikke like vanskelig som å huske navnene på alle verktøyene som brukes i byggebransjen.

Hva skal en god regnskapsfører vite generelt?

Kort sagt, regnskapsføreren blir gradvis ikke bare utarbeider av erklæringer og rapporter, men også systemadministrator, dataanalytiker og konsulent. Som først må ha god kunnskap om regnskap, rapportering, ikke gå seg vill i tallene, ta hensyn til detaljer og håndtere alle selskapets økonomiske data riktig. Men det alene er ikke nok. En av de viktigste egenskapene til en regnskapsfører er ansvar og flid. Selv ett nullsiffer som mangler eller er skrevet på feil plass kan noen ganger føre til en betydelig feil i rapporten.

Hva tror du er din innvirkning på suksessen?

Jeg er stolt over å ha blitt en del av et så erfarent team, der alle, uten unntak, får alle muligheter til å lede og oppnå de høyeste resultatene. Og det er hele teamet som har størst innflytelse på virksomhetens suksess. Alle står sammen om å utfylle hverandre og fordeling av ansvar på en god måte. Ønsket om ikke å konkurrere, men å oppnå felles mål.

Selskapet fylte nylig ti år. Hvordan har arbeidet ditt endret seg fra du startet til nå? Hvordan gjør teknologien jobben din enklere, og hvordan vil denne funksjonen se ut om 10 år?

Et tiår er ikke en kort periode; Som et raskt voksende selskap er vi alltid interessert i innovasjon og hvordan vi kan forbedre vårt allerede opprettede system for å forbli konkurransedyktig i byggesektoren. Som et eksempel pleide det å være nødvendig å betale hver faktura ved å lage separate bestillinger, men nå forbedrer systemene seg så mye at dokumenter kan behandles av regnskapsprogrammer der du med et klikk på noen få knapper ikke bare kan betale alle fakturaene, men også detaljere dem og motta ulike rapporter. Regnskapsføreren må forstå hvor spesifikke data går og administrere disse systemene riktig og ansvarlig. Når jeg observerer tempoet der alt forbedres, er det enda vanskelig å forestille seg hvordan det vil være om 10 år, jeg vet bare en ting: at vi definitivt vil holde tritt med den nyeste teknologien.

Hva motiverer deg mest til å oppnå det maksimale?

Et personlig ønske om å forbedre seg og vokse, og en følelse av tillit og støtte fra teamet.

La oss gå gjennom timeplanen for den typiske dagen. Hvordan har du det?

Som alle andre starter min typiske dag med en kopp kaffe og en plan for dagen. Hver jobb har sin egen frist når og når den må gjøres.

Du jobber på kontoret til Tiveta AS i Klaipėda filialen. Fortell oss mer om dine medarbeidere og deres funksjoner. Er dere et omgjengelig team? Har du noen tradisjoner som holder laget sammen?

Teamet vårt på Klaipėda-kontoret er ikke veldig stort; Vi er kolleger og venner; Vi kan dele våre personlige gleder og be om hjelp når det trengs. Jeg er glad for at vi også vokser her, og at nye mennesker blir med på laget som det er godt å jobbe med. Hvert år arrangerer vi julebord, hvor vi kan prate med familie og barn og feire et godt år. Vi glemmer heller ikke å feire bursdager.

Hvilke råd vil du gi til folk som drømmer om å bli regnskapsførere?

Ikke begrens deg selv og elsk det du gjør.

Hvordan slapper du av på fritiden fra jobben?

All min fritid er dedikert til familien min. Vi bruker tiden så nyttig som mulig, slik at ingen dag blir forgjeves.

Hva er dine planer for fremtiden? Ser du etter flere karrierehøyder som regnskapsfører?

Jeg elsker det jeg gjør, og jeg vil at det alltid skal være som nå, jeg føler meg på min plass. Alt jeg gjør – gjør jeg med stor entusiasme. Ordene bestefar en gang sa til meg sitter fast: Lina, du er som et hav; Det er mye av deg overalt, og vi kan aldri forutsi hva annet du vil finne på. Så i dag er jeg lykkelig der jeg er, hva jeg gjør, og hva som vil skje i morgen, ingen som vet.

Hva er ditt motto i livet?

Hvis ikke nå, når? Noe som alltid minner meg på hvor viktig det er å være til stede for å leve livet.

Hvis jeg skulle spørre deg hvilke tre mennesker på planeten du helst vil spise middag med, hvem ville de være og hvorfor?

Ruta Lee, Nick Vujicic - folk som motiverer til å leve og dristig forfølger sine mål. Jeg vil også at Ričardas Doveika (berømt litauisk prest) skal bli med, hvis prekener bidrar til å roe ned, stoppe når det er nødvendig, og lytte til hva den indre stemmen sier.

Og ledelsen? Hvem er han eller de? Forbinder du lykke i livet med ham?

Ja, dette er min familie, jeg er begeistret over å ha et så nært bånd. Jeg vet at de alltid vil forstå, støtte og, om nødvendig, hjelpe meg med å ta de riktige avgjørelsene.

Og til slutt, det siste spørsmålet. Tiveta AS fortsetter å vokse som ild i tørt gress. Hvilken fremtid ser du for selskapet i det norske markedet?

Den beste, jeg visste alltid og var sikker på at Tivetas navn ville bli allment kjent i byggebransjen, at det ville vokse og ikke slutte å vokse.