AV Saulius Bagdonas / Februar 17, 2023 / Nyheter

Nausėda takket litauere i Norge for å fremme litauisk identitet

President Gitanas Nausėda hilste på gjestene og uttrykte sin glede over kreativiteten, samholdet og ønsket om å pleie det litauiske i litauerne som bor i Norge.

Presidenten oppfordret de som var samlet til å bygge Litauen med kunnskap, innovasjon og vitenskap, selv mens de bor i utlandet. Førstedamen, som ønsket gjestene velkommen, trakk oppmerksomhet til viktigheten av litauiske skoler, samfunnsånd og pleie litauiske tradisjoner.

Saulius Trepekūnas presenterte arbeidet utført av det norsk-litauiske samfunnet. Jolanta Markevičienė, leder for den norsk-litauiske skolen "Gintaras", oppsummerte aktivitetene og målene for litauiske skoler.

Forretningsmannen Povilas Rutkauskas presenterte det litauiske næringslivet. Barnekoret "Tutti" (regissør Vesta Zabulionienė) underholdt gjestene med sanger.

Under møtet ble spørsmålene om å fremme Litauen i utlandet, litauisk utdanning, støtte til Ukraina og folkeavstemningen diskutert.

Produksjonssjefen for Tiveta AS Paulius Vindašius, deltok også i arrangementet og vurderte et slikt hederlig besøk som en nødvendig moralsk støtte for hele det litauiske samfunnet.

Kilde: Republikken Litauens ambassade til kongeriket Norge.
Bilde: Kontoret til presidenten for Republikken Litauen/R. Dačkus.