AV Saulius Bagdonas / Oktober 27, 2023 / Nyheter

Byggearbeider på politistasjon i Oslo har startet

Et etterlengtet prosjekt har startet – det bygges en politistasjon på Kjelsrud i Oslo.

I dette prosjektet skal Tiveta AS spille sin rolle som underleverandør av tømrertjenester.

For øyeblikket er det i tillegg til prosjektlederen to snekkere på prosjektet som har begynt å montere parapet. De vil snart få selskap av flere bedriftsansatte, og skal vokse opp til et team på 50 personer i topptider.

Det skal utføres utvendig og innvendig vegg-, fasade-, dør- og vindumonteringsarbeider.

-Etter en lengre pause samarbeider vi igjen med totalentreprenør Hent AS. Størrelsen på selve objektet er ikke noe nytt for oss, men montering av fasadefliser vil være en slags interessant utfordring. For det første er ikke dette et vanlig arbeid i våre oppdrag, og for det andre er fasadearealet egentlig ganske stort. En unik opplevelse venter, som jeg ikke er i tvil om vil være til gjensidig nytte og suksess, sier prosjektleder Mantas Domeika.

Tiveta AS må oppfylle sine kontraktsforpliktelser innen oktober 2024.

Den nye politistasjonen vil slå sammen hundetjenesten i byen og de to i dag opererende politistasjonene på Stovner og Manglerud, og vil dekke syv bydeler i Oslo Øst med en befolkning på nesten 300.000 innbyggere.

Det er også verdt å nevne at 500 politifolk og en politihundtjeneste skal operere der.

Bygningen utvikles i henhold til de høyeste standardene for energieffektivitet og bærekraft (BREEAM), ved å bruke de mest økologiske og menneskevennlige løsningene.

Prosjekteringsarbeider utføres av Stein Halvorsen Arkitekter AS.