AV Saulius Bagdonas / April 12, 2024 / Nyheter

Suksesshistorien til Tiveta AS: fra gipsplateinstallatør til leder av forsyningsavdelingen

Vilius Paleckis er en mann av stort format, kjent for mange i Oslo.

For mer enn 10 år siden, uten erfaring fra byggebransjen, startet han sin karriere i Tiveta AS. Han lærte ikke bare faget, men gikk enda lenger – i dag har han svært ansvarsfulle lederstillinger.

Fra å kjøpe og levere verktøy og klær, til å administrere hele flåten.

Det er et stort ansvar. Men når du virkelig vil det, er alt mulig og oppnåelig. Vilius historie er et bevis på at selv om man starter fra null, kan man nå karrierehøyder.

Selvfølgelig skjer dette ikke raskt. År med uopphørlig slit og innsats er viktige ingredienser i denne tilsynelatende enkle oppskriften. I dette intervjuet vil vi løfte sløret og dykke ned i denne lederens hverdag.

Vi vil lære spennende detaljer ikke bare om hans rolle i byggeverdenen til Tiveta AS, men også berøre hans personlige liv.

La oss reise tilbake i tid og huske hvordan du ble ansatt i Tiveta AS. Hva var året, og er det noen interessante detaljer du vil dele?

Jeg startet min karriere i Tiveta AS i 2012. Jeg fikk jobbtilbudet gjennom faren min, som begynte å jobbe før meg. Den mest interessante detaljen var at jeg ikke hadde noen forståelse for eller erfaring fra byggebransjen.

I hvilken stilling begynte du å jobbe for selskapet? Hva var førsteinntrykket?

Jeg begynte å jobbe som hjelpearbeider i installasjon av gipsplater. De første arbeidsdagene var ganske stressende fordi jeg ikke visste noe om denne jobben, men jeg prøvde veldig hardt å lære alt og gradvis ble jeg bedre.

Tiveta AS før og nå. Hvordan har selskapet endret seg gjennom årene? Oppgi de viktigste endringene.

Den viktigste endringen er størrelsen på selskapet. Da jeg startet min karriere i Tiveta AS hadde vi rundt 30 tømrere. I dag har vi 140. En annen endring er størrelsen og omfanget av prosjekter. Nå utvikler vi mye større prosjekter. Arsenalet av verktøy og bilparken har økt. Arbeidssystemet har blitt bedre, og selvfølgelig har arbeidsforholdene forbedret seg betydelig.

Vi er ikke i tvil om at leserne vil være interessert i å vite de typiske jobbspesifikasjonene til en gipsmontør. Vil du være villig til å gi noen detaljer?

Som i alt arbeid, er det nødvendig med forsiktighet, god installasjonsteknikk og selvfølgelig planlegging angående nødvendige verktøy og materialer for installasjon. Når du kommer inn i det og blir vant til prosessen, og har en god dose pågangsmot snakker resultatene for seg selv.

Som vi vet, har du i dag en helt annen posisjon. Hvor mange år måtte du jobbe i gipsplateinstallasjonsavdelingen?

Ca 3 år.

Å jobbe i byggebransjen er variert, og du møter ofte uvanlige situasjoner. Kanskje du kunne huske en morsom hendelse fra den tiden? En du aldri vil glemme.

Selvfølgelig har jeg det. I ett prosjekt var det nødvendig å installere isolerende ull under en bygård. Det er bare en inngang i enden av huset og en annen i den andre enden. Høyden på hele rommet der jeg måtte jobbe var ca 1,5 meter, så jeg måtte legge meg ned, men det er ikke det verste. Det verste er at jeg fryktet lukkede rom, så da jeg kom inn i dette området, kunne jeg ikke gjøre noe de første 30 minuttene før jeg kom til fornuft.

La oss snakke om din nåværende posisjon. Ønsket du en endring i rutinene dine? Hva var årsaken til å endre stilling?

Selskapet vokste raskt, og alt ble bedre, så jeg fikk et tilbud fra administrerende direktør om å ta denne stillingen, som jeg fortsatt jobber i.

Beskriv mer detaljert hva du gjør nå og hva din funksjon er.

Jobbfunksjonene mine er veldig varierte og omfattende. Jeg er ansvarlig for kjøp, vedlikehold og service av selskapets verktøy og bilpark, kjøp og utstedelse av arbeidsklær, koordinering av ansattes turer til jobb og innkvartering av ansatte. Jeg er også ansvarlig for bestilling og levering av festesystemer til våre prosjekter. Kort sagt, jeg er ansvarlig for at alle har alt og at ingen mangler noe, noe som resulterer i ingen nedetid på arbeidsplassen.

Det ser ut til at avstanden mellom gipsplaterinstallatøren og lederen av forsyningsavdelingen i teknisk forstand er ganske uttalt. Hvordan ble du vant til den nye stillingen? Hva var de største utfordringene du møtte?

Siden jeg nå hadde fått erfaring med å jobbe i byggebransjen, ble jeg vant til denne stillingen ganske raskt. Utfordringen var å utvikle et system som skulle sikre at alle leveranser skulle gå smidig og raskt. Sammen med teamet har vi laget et smart system der ansatte kan bestille alle nødvendige verktøy, klær og andre detaljer direkte gjennom en mobil app. De mottar det de trenger allerede neste dag.

Du spiller en ekstremt ansvarlig og viktig rolle - for å gi alle ansatte det nødvendige verktøyet for arbeidet. Over 140 tømrere jobber i selskapet. Hvordan klarer du alt? I gjennomsnitt, hvor mange arbeidssteder er alle disse menneskene spredt over?

Noen ganger får jeg ikke alltid alt riktig fordi det er en stor utfordring å sørge for alle 140 ansatte, men som jeg nevnte, har kollegene mine og jeg laget et flott, veldig effektivt system. Per i dag har vi 12 pågående prosjekter. Hvert prosjekt har en fast leveringsdag, slik at ansatte planlegger hva de trenger på forhånd, og leveransene går så smidig som mulig.

Fortell leserne om systemet du bruker til å kontrollere hele denne mekanismen. Hvordan går alt? La oss si at jeg jobber på et av selskapets anlegg 20 kilometer fra Oslo og trenger en ny sag. Hva skal jeg gjøre for å få den?

Hver ansatt har en konto der han utfører alle ordrer. Så hvis han trenger en sag, sender han en bestilling til meg på mobiltelefonen, og sagen blir levert til dem på den forhåndsplanlagte leveringsdagen. Det er enkelt, praktisk og effektivt.

Vi kan vel trygt å si at teamarbeid er viktig i arbeidet ditt. Hvordan fungerer det i ditt miljø?

Vi har ukentlige møter med våre kolleger, der vi diskuterer nåværende og kommende arbeid og diskuterer måter å forbedre arbeidsflyten på. Vi kommuniserer alltid med teamet og prøver å gjøre alt så bra som mulig.

En vanlig person som har holdt et slikt verktøy i hendene, har hørt om produsenter som Makita, Dewalt, etc. Hvilke jobber du med?

Vårt verktøyarsenal er svært omfattende; vi jobber med Makita, Dewalt, Bosch, Hilti og mer.

Hva snakker vi om hvis jeg ba deg om å nevne antall verktøy som et slikt selskap administrerer?

Omtrent 20000 verktøy.

Har yrkesskiftet i Tiveta AS levd opp til dine forventninger? Er det noe du angrer på?

Jeg angrer ikke, og jeg er fornøyd. Jeg trives veldig godt med det jeg gjør.

Hva er de viktigste høydepunktene i din erfaring i denne rollen? Hva har du fylt kunnskapsbagasjen din med?

Kunnskapsbagasjen ble fylt med: kunnskap om verktøyfunksjoner, evne til å planlegge og organisere alt i detalj, og å få selvtillit.

Hva gjør deg unik i forhold til andre?

Jeg er veldig kommunikativ og sta når det gjelder å nå mine mål. Jeg jobber systematisk, jeg kommer godt overens med forskjellige typer mennesker.

Ser du deg selv fortsette å gjøre det samme for selskapet? Hva er dine fremtidige karriereplaner?

Det er fortsatt mange utfordringer i arbeidet mitt hver dag; Det er fortsatt mye rom for forbedring. I dag er jeg fornøyd med min posisjon og planlegger ingen drastiske endringer.

Jeg vil også forhøre meg litt om ditt personlige liv. Hva er dine hobbyer? Driver du med sport? Hvordan bruker du tiden din når du kaster Tiveta AS-regaliene og har fri?

Min hovedhobby er sport, som tar opp mesteparten av fritiden min. Jeg liker også å kjøre motorsykkel og reise.

Hva fascinerer deg mest med Norge, og assosierer du deg med dette landet på sikt?

Norge er fascinerende på grunn av sin natur og kulturelle trekk. Jeg tror jeg kommer til å bli her lenge.

Hvis du kunne gå tilbake i tid, hvilken hendelse ville du ønske å endre?

Jeg ville ikke ønske å endre noe fordi hver utfordring eller fiasko ga meg noen fordeler og erfaringer.

Liker du å lese? I så fall, hvilken forfatter beundrer du mest, og hva var den siste boken du leste?

Jeg elsker selvhjelpsbøker; Jeg leser for tiden Men Are From Mars, Women Are From Venus av John Gray.

Hva er dine kjerneverdier som du aldri ville gi opp?

Jeg er en mann av mitt ord.

Hva verdsetter du mest i en annen person?

Åpenhet og lojalitet i vennskap.

Er det en mentor i verden som du ser opp til?

Mine beste mentorer er foreldrene mine.

Du nevnte din kjærlighet til å reise. Hvilke land har du vært i, og planlegger du å besøke nye i år?

Jeg liker land med varmt klima. Jeg har besøkt Italia, Spania, Hellas, Tyrkia og Egypt, og jeg vil gjerne besøke Amerika.

Kjendisen på planeten du ønsker å møte live. Hvem ville det være?

Jeg vil trene med Mike Tyson.

Hva er din største ressurs?

Den viktigste rikdommen er mine nærmeste.

Vel, endelig. Hva ønsker du for deg selv og andre i år?

Helse, fordi det er den viktigste rikdommen. La oss holde øye med oss selv og ta vare på oss selv.