AV Saulius Bagdonas / September 21, 2019 / Nyheter

Arbeidet på Carpe Diem komplekset er i full sving

Bærum kommune sammen med hovedleverandøren Hent AS arbeider med et viktig og unikt prosjekt – bygging av Carpe Diem komplekset. Bygningskomplekset med en privat hage er for personer med demenslidelser. For tiden pågår det kontinuerlig arbeidet og planen er at arbeidet sluttføres i høst 2020.
Vi spør arbeidslederen Mantas Žičkus om rollen som Tiveta Innredninger AS spiller i dette prosjektet.

Mantas, dette prosjektet er en av selskapets største misjoner i år. Vennligst fortell mer om når det ble startet, hva er prosjektets formål og når det er planlagt å bli ferdig med det.

Fundamentgraving startet høsten 2008, og planen er å bli ferdig med alt i februar 2020. Kompleksets formål – omsorg for personer med demens. Ideen om å lage et slikt prosjekt ble inspirert av et vellykket eksempel i Nederland. Her, på bygningsarealet som dekker 18 000 kvadratmeter, vil det være mulig å tilby omfattende hjelp til 158 personer om gangen. Det er verdt å nevne at komplekset skal ha en privat hage, en kafé, en plass for musikk, en butikk, en frisørsalong, helsesenter og lokaler for fysioterapi.

Hvor mange ansatte arbeider med dette prosjektet?

For tiden er det 79 personer som arbeider på byggeplassen: 75 snekkere, 3 arbeidsledere og en prosjektleder.

Det er åpenbart at man må ha sterk ledelse for å styre et slikt team. Fortell mer lederteamet.

Det er riktig. Derfor består lederteamet som arbeider på objektet av 4 personer. To arbeidsledere Rolandas Kurmojarcevas ir Mantas Domeika har direkte ansvar for pågående byggeprosesser som er delt inn i to deler. Jeg er ansvarlig for beregning av overslag, og prosjektlederen Paulius Vindašius leder hele mekanismen.

Tar vi feil hvis vi kaller denne perioden den mest intensiv?

Det er 172 personer fra forskjellige selskaper som arbeider med dette prosjektet. Som sagt, er 79 av dem fra Tiveta. Dette antallet personer selv sier mye. Det viser omfanget av arbeidet. Men om 6 uker vil byggetempoet begynne å avta.

Hva slags arbeid utfører selskapet i dette prosjektet?

Vi monterer yttervegger, innvendige skillevegger, en del vinduer, dører og skråtak.

Hva er de største utfordringene som du må stå overfor hver dag?

Den største utfordringen er det å utføre de planlagte oppgavene som er dedikert til folk og samtidig overvåke kvaliteten og omfanget samt følge tegningene og kravene.

Hva slags personlig erfaring vil Dønski prosjektet gi deg?

Dette er det nest største prosjektet i min karriere. Det første var Lilleaker Vest der Hent AS var også hovedleverandør. Slike prosjekter er den beste skolen for masseproduksjon der du lærer noe nytt nesten hver dag. Det skjer masse ting hver dag rundt deg, og jeg er veldig glad for å være en skru i mekanismen. Riktig nok har byggingen av Carpe Diem komplekset sine egne nyanser sammenlignet med vanlige boligområder. Dette vil utvilsomt hjelpe meg å utvide av kunnskapene mine.