Fra venstre: Paulius Vindašius, Martynas Raustys, Adelė Lenkauskaitė, Andrius Zevzikovas, Mantas Domeika.

AV Saulius Bagdonas / August 16, 2020 / Nyheter

Tiveta Bowlingklubb rykket opp en divisjon

Nykommere i Tiveta bowlingklubb fra Romerikes 3. nivå brukte ikke lang tid til å sette seg inn i spillet, før de begynte å vinne kamper.

Bowling, som har blitt som en religion for de ansatte i Tiveta Renhold AS, tiltrekker seg mer og mer interesse.

Klubbmanager Paulius Vindašius snakker ut om progresjonen, personlige seire og utviklingen av klubben.

Du har avsluttet sesongen med en triumferende siste runde av Romerikes 3.divisjon. Hvordan føles det etter siste runde og har det påvirket turneringens helhet?
Den siste kampen påvirket ikke turneringen noe særlig. Det var mulig for flere lag å rykke opp en plassering, men 1. plassen hadde vi allerede sikret oss. Det garanterte oss «billetten» opp ett nivå sammen med det laget som endte på 2.plass.

Hvordan har laget og kapteinen det nå? Var det en søt seier?
I starten hadde vi ikke store forventninger siden vi var helt nye. Senere, midt i sesongen begynte vi å forstå at vi kunne vinne og rykke opp.

Hvor mange kamper har du spilt så langt denne sesongen?
Vi har spilt 18 kamper, jeg har spilt 17 av dem.

Hvilken av kampene ville du sagt var den mest minneverdige?
Vi spilte mot et lag fra administrasjonen. For å vinne, måtte vi ha en «strike» på siste kastet. Det klarte vi, og vi vant med ett poeng. Det var sannsynligvis den mest minneverdige kampen.

Og det tyngste tapet?                                                                            
Det var bittert å tape den ene kampen i løpet av hele sesongen. Ikke vår beste dag, men en god dag for motstanderne.

En av spillerne; Mantas Budrys måtte forlate laget på grunn av skade denne sesongen. Hvordan påvirket det spillet deres?
Det gjorde at reservene fikk en sjanse til å vise ferdighetene sine. Det påvirket ikke spillet vårt noe særlig. Vi vant jo til slutt.

For deg som leder, hvilken fremgang har spillerne vist?  
For hver kamp vi spilte, var spillerne roligere og til slutt viste de ingen nerver før kampene. Poengene økte jevnt. Jeg tror det er viktig å legge ned trening. Da blir sjansene for å ha en dårlig kamp mindre, samtidig som at sjansene for å ha en god kamp øker. Likevel er det noen ganger vanskelig å unngå feil.

Det går rykter om at dere skal starte ett nytt herrelag og ett nytt damelag. Kan du utdype?
Vi skal prøve å etablere enda et lag, slik at vi kan ha ett lag i 2. divisjon og et lag i 3. divisjon. Interessen for å bowle øker og flere vil spille. Derfor vil vi starte et 2. lag slik at flere kan være med på moroa. Vi prøver fortsatt å sette sammen ett damelag fra Tiveta Renhold AS, men vi er enda ikke sikre på hvor vanskelig det vil bli å få til dette.

Du har vært i bowlingmiljøet ganske lenge og har greid å finne ut av alle de forskjellige aspektene ved det, er det noe som fortsatt overrasker deg?
Det er alltid noe nytt, men mesteparten begynner å bli ganske kjent. Noen ganger blir jeg satt ut av spillernes kasteteknikker, de kan være veldig interessante. Alle lagene er veldig vennlige og hele Bowlingforbundet er veldig profesjonelt. Vi måtte avlyse turneringen grunnet COVID-19, men når karantenen var over, fortsatte vi turneringen i henhold til regjeringens retningslinjer. Vi var muligens den eneste av idrettene som klarte å avslutte sesongen. Tiveta fotballklubb klarte det ikke.

Hva er den største belønningen ved å spille denne sporten?
Det er en fin måtte å slappe av på, og en god mulighet til å konkurrere mot andre mennesker.

Du klarte å rykke opp. Er du noen forskjell på nivået i 2.divisjon?
Ja, vi sjekker alltid resultatene og tabellene fra 2.divisjon. Vi er antatt å ligge midt på treet, men vi håper å fortsette forbedringen i spillet vårt og konkurrere i toppen. Vi håper å konkurrere om første- og andreplass med de nåværende lederne.

Kommer dere til å trene i løpet av sommeren, eller kommer dere til å legge bort bowlingkulen en stund?
Vi spiller og trener enda. Det er fint at man kan spille hele året, uavhengig av årstid.

Helt til sist, hva sier en kaptein til de som allerede spiller og til de som kunne tenke seg å begynne å bowle.
Det er et spill for alle, med muligheten til å konkurrere mot hvem som helst. Jeg kan anbefale alle å plukke opp denne sporten.